een kort overzicht

Recreatieve fietsroutes in Brabant

Recreatief fietsen !

De nieuwe 335 km. lange Van Gogh route door Brabant: klik op de Van Gogh fietsroute. Deze Loopt via het bestaande fietsknooppunten-netwerk via oa. Den Bosch, Nuenen, Tilburg, Etten en Zundert. Ook ideaal voor een fietsvakantie-week !

Voor overige fietsroutes in Noord-Brabant en het knooppunten-netwerk: klik op visitbrabant.nl/

Mountainbiken in de Loonse en Drunense Duinen: klik op mountainbiken-loonsedrunenseduinen.nl

Fietsrondje Eindhoven, klik op rondje Eindhoven

Fietsrondje Helmond, klik op rondje Helmond.

Brabantse fietsroutes via het blad Fietsactief: klik op www.fietsactief.nl

In de afgelopen periode zijn in de afdeling Langstraat van de Fietsersbond twee nieuwe recreatieve fietspaden geopend.

Het Iris’ vlinderpad is op 24 juni 2016 geopend.
Dit pad loopt over Landgoed Kraaiveld van de Nieuwe Banne in Sleeuwijk naar Oudbroek op de Oudendijk. Het fietspad is een gezamenlijk project van de gemeenten Werkendam en Woudrichem met medewerking van Landgoed Kraaiveld. Fietsers hoeven nu niet meer over de Roef te fietsen, maar hebben een veilig alternatief dat bovendien dwars door het mooie landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt. Het pad is vernoemd daar de 8 jarige Iris Vink die in januari 2011 bij een ongeluk aan de Roef in Sleeuwijk om het leven kwam.

Het Kronkelpad is op 19 juli 2016 geopend.
Het kronkelpad is een fiets- en wandelpad dat een verbinding vormt tussen de Wielstraat in ’s Gravenmoer en de ’s Gravenmoerseweg in Waspik. Hiermee is het noordelijk deel van het rondje ’s Gravenmoer verder voltooid doordat deze aansluit op het fietspad naar en langs de Donge. Hierdoor hoeven fietsers geen gebruik meer te maken van de gevaarlijke Wielstraat en de Lageweg om het fietspad langs de Donge te bereiken. Met de realisatie van dit pad is een lang gekoesterde wens van Platform Waspik tot stand gekomen.

Categorieën

Eén reactie op “Recreatieve fietsroutes in Brabant

  1. Kunt vermelden in u Van Gogh route dat er een mogelijk alternatief is om via Zevenbergen over de Molendijk de camping Markdal aan te doen en daar op het terras van de camping haven thee of koffie te nemen.
    Tevens is een oplaad mogelijkheid voor de elektrische fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *