donderdag 31 oktober op de Markt

Fietsverlichtingsactie Den Bosch

Verlichting van veel fietsen gerepareerd

2019_FVA

Elk jaar vallen er doden doordat een fiets niet voldoende zichtbaar was. Opvallen in het verkeer is ontzettend belangrijk. Als we nou allemaal voor goede verlichting zorgen. Zodat we beter zien én beter gezien worden. En dat begint natuurlijk bij een fietsverlichting die werkt!

En daar is de Fietsersbond mee aan de slag gegaan! Op 31 oktober vond op de Bossche Markt een fietsverlichtingsactie plaats. Tegen betaling van de materiaalkosten kon je je licht laten repareren. De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting bestaat en dat verlichting snel stuk kan gaan. De Fietsersbond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. Uitgebreide informatie hierover staat op de landelijke website.

Tip nummer één van de Fietsersbond: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. Ledverlichting (die op batterijen werkt) is daarom populair.

Deze preventieve actie liep vooruit op de handhavingsacties van de politie. Geen licht betekent immers een boete van € 55,=

Categorieën