Klimaatalarm 14 maart

De fiets is de kampioen van CO2 reductie

Op zondag 14 maart slaat een grote groep organisaties het Klimaatalarm. De Fietsersbond ondersteunt deze actie. De fiets is immers de klimaatkampioen die voor een forse CO2-reductie kan zorgen.

De klimaatcrisis is een van de grootste bedreigingen van onze tijd. Daarom hebben we met een coalitie van (klimaat)organisaties de krachten gebundeld om op zondag 14 maart, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, de actie klimaatalarm in 40 steden te organiseren. Vanwege de corona maatregelen gaat het om stilstaande manifestaties, waar deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook is er vanaf 14 uur een live-uitzending die online te volgen is.

De actie op 14 maart is online te volgen via Facebook-live, Vimeo en de website klimaatalarm2021.nl. Van 14.00 tot 15.30 uur is er een live uitzending met studiogasten en beelden van de acties in het land. Om 15 uur slaan we in heel Nederland het Klimaatalarm. Kijk hier voor meer informatie: Klimaatmars 2021.

In Noord-Brabant zijn er lokale acties georganiseerd tussen 14.00 en 15.00 uur in Breda (Chasséveld), Tilburg (Hall of Fame, burg. Broxlaan), ‘s-Hertogenbosch (Pettelaarse Schans), Eindhoven (Stadhuisplein), Waalre en Eersel (Markt).

Categorieën