comfortabele en veilige verbinding in noord-zuid verbinding

1e Fietsbrug tussen Den Bosch en Vught geopend

zuid-noord fietsbrug volgt 21 november

1e fietsbrug Vught

Fotograaf: Jan-Willem Hommes, Vught

Deze eerste fietsbrug die maandag 6 september is opengesteld voor fietsers en voetgangers, vormt een mooie verbinding op de grens tussen Den Bosch en Vught.
De bestaande rotonde was al vanaf de aanleg onveilig voor fietsers, vooral veroorzaakt door de steile hellingen waardoor fietsers met grote snelheid de rotonde naderden. En diezelfde hellingen waren zwaar om er tegenop te fietsen.
Recent kwam er extra druk op de rotonde: de auto-capaciteit op de rotonde Postweg begon tekort te schieten; de oplossing hiervoor werd een turbo-rotonde. Maar hoe leid je daar fietsers veilig en comfortabel langs ?
Het eerste voorstel was een fietsbrug naast het spoor die voor beide fietsrichtingen was bedoeld. Maar dan moesten fietsers die van Vught naar Den Bosch gaan, twee keer een drukke weg (Bosscheweg / Vughterweg) oversteken.

Succes
De Fietsersbond heeft er hard aan getrokken om een tweede fietsbrug gerealiseerd te krijgen en die komt er nu ook. Deze tweede brug gaat 20 december open.
Of deze verbinding nu wel of geen deel uit gaat maken van de nieuwe Snelfietsroute Den Bosch – Eindhoven is niet zo relevant. Elke belangrijke fietsverbinding moet zo goed mogelijk worden ingericht.

Categorieën