Stakingen bij de Maasveren

Acties van de FNV; stremmingen op de Maas-veerdiensten tenminste t/m 30 januari

Maasveren_staking_Lith

Staking tenminste t/m zondag 30 januari 2022

volledig gestremd:
LITH – ALPHEN en ALEM – MAREN-KESSEL.

ma 24 jan t/m vr 28 jan: de ponten MEGEN – MAASBOMMEL, MEGEN – APPELTERN en ALPHEN – OIJEN varen normaal en zetten u gratis over.
Alle veren zijn zaterdag en zondag volledig gestremd.


21 januari: Kamerlid Bart van Kent (SP) gaat kamervragen stellen
….

18 januari: bemiddelingspoging gestrand
Een bemiddelingspoging van de gemeenten Oss en West Maas en Waal om een einde te maken aan de staking van veermannen bij Stichting de Maasveren is maandagmiddag mislukt; het gesprek tussen de stichting en de vakbond FNV heeft niets opgeleverd.
Zie ook dit artikel Brabants Dagblad

10 januari: Fietsersbond doet dringende oproep
Al langere tijd staken -in afwisselende vormen- de 5 veerponten over de Maas, tussen Alem en Appeltern. Deze week ook weer, waarbij de 2 belangrijkste pontveren scholieren ’s morgens en ’s middags nog wel overzetten. Iedereen begint enorm van de stakingen te balen, getuige bv. alle Facebook-reacties van de Maasveren. En het einde is nog niet in zicht. Automobilisten kunnen eventueel nog omrijden maar voor fietsers (en zeker voetgangers) is er helemaal geen alternatief: het is onbegonnen werk om via de brug bij Hedel of die bij Ravenstein om te fietsen. Bv. van Megen naar Appeltern zijn het via de A50 brug alleen al 25 extra kilometers.

De Fietsersbond doet een dringende oproep aan zowel de Stichting Maasveren en haar opdrachtgevers, als aan de FNV zo snel mogelijk tot een bevredigende oplossing te komen en de stakingen daarmee te beëindigen. Het is maatschappelijk echt onbestaanbaar dat deze veren zo lang uit de vaart zijn. En dat geldt zeker niet alleen voor fietsers….

Categorieën