21 april 2017

Nieuw mobiliteitsplan ?

clubvan500

De provincie is in september 2016 gestart met een dialoog Toekomst Mobiliteit. Een jaar lang gaat de provincie in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden.
Hoe verplaatsen we ons in de toekomst? Wat zijn de kansen voor ‘smart mobility’? En hoe reageren wij allemaal op deze veranderingen ?
De provincie heeft nu een beleidsplan Verkeer & Vervoer (PVVP) wat met de komst van een omgevingsvisie wordt geschrapt. Er moet dus vanuit de mobiliteitshoek input komen voor de omgevingsvisie.

De provincie startte op 4 april in Tilburg onder de vlag van de (Facebook) “Club van 500” een discussie welke kant het op moet. De Fietsersbond was er bij, en ook bij de 2e bijeenkomst. Overigens droeg de provincie zelf de discussie-thema’s aan:
= mogelijkheden van ‘smart’ technologie en innovaties
= potentie van de electrische fiets
= hoe ziet vernieuwend OV er uit ?
= mobiliteit als een service (MaaS).
Het lijkt er sterk op dat de provincie haar aandeel in de kosten van het OV (busvervoer) fors wil verminderen. Ook wil ze verkennen in welke mate nieuwe technologie de aanleg van nieuw asfalt kan voorkomen. Daarom zien ze ook veel kansen voor de (electrische) fiets.
De “Club van 500” kan nog wel wat leden gebruiken want ze telt er nu pas bijna 130.
Zie ook Club van 500.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *