Snelfietsroute Breda – Tilburg

21 maart 2024
De snelfietsroute tussen Tilburg en Rijen (de F58) is vanaf nu gekoppeld aan het recreatief fietsknooppuntennetwerk van Noord-Brabant. De borden rondom de route zijn aangepast en er zijn nieuwe routepanelen geplaatst waarop de fietser duidelijk kan zien welke opties hij heeft. Op 21 maart, de eerste lentedag, was er in Rijen en Tilburg een promotieteam op de been om hieraan bekendheid te geven.


Status eind december 2021
Het oostelijk deel van de snelfietsroute F58 tussen Breda en Tilburg is klaar. Het gaat om het deel van de route tussen het treinstation in Rijen en Tilburg. Vanuit Rijen loopt de route langs het spoor richting Tilburg, waarbij de Venneweg en de Trees Kinstraat als fietsstraten ingericht zijn. Vervolgens loopt de route via een nieuwe fietsbrug over de Maczektunnel naar de Uitvang richting Tilburg.
Met die nieuwe fietsbrug is een omweg van 400 meter geschrapt èn voorkom je een oversteek van de Europalaan!
Wethouder Aletta van der Veen van Glize en Rijen is er blij mee.
Inmiddels zijn de eerste delen in Breda ook klaar.
Maar aanleg van het deel Breda – Rijen duurt zeker tot 2025….

Tracé snelfietsroute F58
Fietsers op de snelfietsroute F58 rijden van station Breda, via de levendige Boschstraat langs Breda University of Applied Sciences (BUAS, voorheen NHTV), over de fietsstraat (Heusdenhoutsestraat) door Dorst. De route gaat verder door de bossen naar Rijen en via het weidse landschap richting Tilburg. Daar fiets je door de Reeshof, door Stadsbos013 langs de universiteit en eindig je in de Tilburgse Spoorzone.

Meer info over het Tilburgse deel: ontwerp Tilburg

Over het deel Breda – Rijen:

In Breda is een rotonde op het kruispunt met de Heerbaan en de Heusdenhoutsestraat aangelegd, waardoor het winkelcentrum beter en veiliger te bereiken is. Niet alleen een meerwaarde voor de fietsers maar voor de gehele omgeving.

In Breda krijgen de verkeerslichten bij de afrit van de A27 slimme software die de fietsers snel detecteert (Schwung).

Langs de Heerbaan in Breda zijn mooie brede fietspaden in twee richtingen aangelegd, waardoor er minder overgestoken hoeft te worden.

De Broodbaan in Rijen krijgt verharding zodat je comfortabel door kan fietsen. De vernieuwde Broodbaan sluit aan op een nieuwe fietsbrug over de N631 (Oosterhoutseweg), langs het spoor. Dat is niet alleen sneller maar ook veiliger voor fietsers.