Fietstelweek september 2017

http://fietstelweek.nl/data/

ftw-2017

Tel mee voor een beter Nederland Fietsland

Van 18 t/m 24 september hebben zo’n 15.000 deelnemers (tijdens de Nationale Fiets Telweek) weer met een app op hun mobieltje rondgefietst. Een van de conclusies is dat een op vijf routes onveilig is. Het gaat dan om situaties zoals opgebroken wegen, slechte wegverlichting en fietsonvriendelijk wegdek.

Tijdens die week zijn er bijna 100.000 ritten gemeten, goed voor ruim een half miljard fiets-kilometers. De meeste kilometers (103.068) werden afgelegd in de provincie Zuid-Holland, gevolgd door Noord-Brabant (87.938) en Noord-Holland (83.975). Landelijk lag de gemiddelde snelheid op 17 kilometer per uur, maar in de steden konden fietsers minder snel doortrappen. In Amsterdam en Rotterdam bedroeg de gemiddelde snelheid 13,8 kilometer.

De Nationale Fiets Telweek wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De bedoeling ervan is dat de fietsdata aan de overheden worden gerapporteerd zodat die het fietsnetwerk kunnen verbeteren. Dit jaar was de derde editie. Data uit eerdere edities leverde al verbeteringen op, zoals het verbreden van fietspaden, het aanpassen van strooiroutes in de winter en het verwijderen van stoplichten voor een betere doorstroming.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *