De toekomst begint nu

Nieuwe mobiliteitsvisie 2017

nieuwe visie input voor de discussie over de omgevingsvisie

De provincie ging een jaar lang in gesprek met inwoners, marktpartijen (waaronder de Fietsersbond), kennisinstellingen en andere overheden over de toekomst van mobiliteit. De huidige visie (PVVP) stamt uit 2003 dus moest nodig opnieuw bezien worden. Dit sluit dan mooi aan omdat die visie weer input in voor de omgevingsvisie.

Wat leverde het op?
Dat is te zien op de toekomst begint nu.
We lezen een intro van de gedeputeerde waar het woord fiets niet in is terug te vinden. In de speerpunten vinden we de fiets wel terug, maar dan achter een duurzaam mobiliteitssysteem waarbij de fiets gelijk behandeld wordt met electrisch (auto) rijden. Dan onderschat de provincie de potentie van de fiets toch wel schromelijk.
Jammer, want ook bv. bij het in stand houden van regionaal OV zou de (elektrische) fiets wel eens een belangrijke feeder kunnen worden.
Gelukkig wordt wel concreet de aanleg van Snelfietsroutes genoemd.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *