Snelfietsroute Den Bosch – Eindhoven

30-03-2022: 2e Intentieovereenkomst getekend

Na de 1e overeenkomst voor de snelfietsroute (zie hieronder) is nu een half jaar later de 2e Intentieovereenkomst getekend door de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel, Best en Eindhoven. Nu tekende ook de gedeputeerde van de provincie mee en dat is belangrijk omdat de provincie (later in het traject, na een Bestuursovereenkomst) fors gaat meebetalen.
Maar zo snel gaat het allemaal niet, er zit alleen op onderdelen schot in de zaak.
Voor de situatie rond Eindhoven: zie gemeente-site Eindhoven.
 

13-08-2021: voortgang Eindhoven – Best

Rond Acht zijn twee varianten ontwikkeld; de buurt ziet nog een derde: zie deze rotonde-variant
 

14-03-2018: intentie-overeenkomst getekend

Op 14 maart hebben de gemeenten Best, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Vught en Boxtel een intentieovereenkomst ondertekend voor deze snelfietsroute. Hierna zal het voorkeurstracé worden uitgewerkt.

Voorkeurstracé snelfietsroute

Vanaf achter het station ’s-Hertogenbosch loopt de route langs het Drongelens kanaal naar Vught (Kampdijklaan), vervolgens langs de oostzijde van het spoor en aan de zuidkant van Vught zal de route parallel aan de A2 gaan lopen.
Door Boxtel wordt de oude Noord-Zuid-as gevolgd (Bosscheweg – Brederodeweg – Eindhovenseweg) om daarna weer parallel aan de A2 te lopen. In Best volgt de route de oude A2 en komt ter hoogte van Acht via de Oude Bosschebaan, Kloosterdreef en Kruisstraat bij station Eindhoven uit. Er komt dus geen nieuwe fietsbrug in Best langs het spoor over het Wilhelminakanaal.
De Fietsersbond zal benadrukken dat er in Vught òòk een hoogwaardige fietsverbinding naar het centrum van Den Bosch moet komen. Voor het overige komt de route grotendeels overeen met onze voorkeur; helaas zijn er voor de routedelen langs de A2 geen reële alternatieven.

8 september 2017:
De provincie en de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel, Best en Eindhoven gaan voor de snelfietsroute in september 3 inloopavonden in Boxtel, Best en Vught organiseren.
De avonden zijn vooral voor vertegenwoordigers van “maatschappelijke groeperingen”. De Fietsersbond zal er alle avonden bij zijn. We zullen daarbij ook onze speerpunten ventileren.
Vooral de varianten zijn Vught zijn “spannend” (langs het spoor !) maar ook bv. hoe je van Best naar Eindhoven komt, volgens ons het liefst via 2 vertakkingen, langs het spoor en langs de Oude Bosschebaan / Berlagelaan.
Er ligt al een rapport van begin dit jaar met de eerste verkenning van adviesbureau Antea.

Categorieën

2 responses to “Snelfietsroute Den Bosch – Eindhoven

  1. Hallo,

    wanneer komt nieuwe snelfietsronde den Bosch en Eindhoven?
    ik hoop snel mogelijk.

    vorige jaar ik heb veel last van en drie keer bijna ongeval door teveel asociale auto,s tijdens onderweg van sint Michielsgestel naar Eindhoven(woon en werkverkeer)met mijn speed pedelec. daarom ik ben gestopte als speed pedelec (is weer verkocht) vanwege zeer gevaarlijkste rijbaan door Boxtel en Best. ik vind het helemaal niet leuk en teveel inspannning.

    Als nieuwe snelfietsronte tussen den Bosch en Eindhoven klaar is. dan ik koop nieuwe speed pedelec. ik ben NU 49 jaar oud….. ik wil niet te lang wachten. ik wil graag lekker fietsen (woon en werkverkeer). AUB en Dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *