Ook in Den Bosch: goed licht, allicht

Fietsverlichtingsactie

Markt – Den Bosch

Fietsersbond ’s-Hertogenbosch repareert veel lichtjes
Tijdens de koopavond op 25 oktober 2018 stonden leden van de Bossche afdeling van de Fietsersbond bij het standbeeld van Jeroen Bosch op de Markt voor een fietsverlichtingsactie.
De dagen worden korter en veel fietsers duiken zonder licht de nacht in. Gevaarlijk voor henzelf en anderen. Daarom bood de Fietsersbond de mogelijkheid om ter plekke tegen materiaalkosten het licht te repareren. Twee rijwielherstellers waren tussen zes en negen voortdurend in de weer om wachtende fietsers te helpen. Tientallen batterijen en lampen werden vervangen, talloze draadjes verbonden en noodlampjes verkocht. Veel fietsers waren oprecht dankbaar voor deze geboden kans. Anderen hadden even geen tijd, maar beloofden nog die avond zelf aan de slag te gaan of een familielid lief aan te kijken.

Zie ook deugdelijke fietsverlichting.

Categorieën