Fietsersbond Oosterhout: los gevaarlijke Statendamweg op

Fietspad gevraagd langs Statendamweg

De Fietsersbond heeft op 16 juni een brief aan de gemeenteraden van Oosterhout en Geertruidenberg geschreven. Daarin vragen ze om het fietspad langs de Statendamweg in Oosterhout door te trekken naar de nieuw aan te leggen weg naar Raamsdonksveer en laten
aansluiten op een fietspad langs een nieuwe verbindingsweg. Deze is nodig omdat afrit 34 van de A27 zal worden afgesloten (dit in relatie met het project Hooipolder).

Op- en afrit 34 van de A27 bij Raamsdonkveer komt te vervallen. Voor een goede bereikbaarheid van Raamsdonkveer legt Rijkswaterstaat een nieuwe verbindingsweg aan vanaf op- en afrit 33 over “De Hillen” naar de rotonde Eendrachtsweg bij de Kloosterhoeve in Raamsdonkveer.

In Oosterhout moeten extra aanpassingen gedaan worden voor “De Hillen”. Dit omvat aanpassingen aan de composteerinrichting, verbetering van de lokale groenstructuur en verbetering van de Statendamweg. Maar dit gaat volgens de gemeentewoordvoerder alleen over de auto.
Op 17 maart 2017 heeft de Fietsersbond reeds verzocht om het fietspad langs de Statendamweg naar het noorden door te trekken langs de opgewaardeerde Statendamweg naar de composteerinrichting. Nu is het nog steeds levensgevaarlijk om hier met de fiets naartoe te rijden.
Ook voor de inwoners in het Westelijk deel van Oosterhout zou het een goede, veilige en kortere route zijn om naar Raamsdonksveer/Geertruidenberg te fietsen. Want is het niet logisch en zou het niet normaal moeten zijn dat naast een nieuw heringerichte weg een fietspad komt?
De gemeente Oosterhout vindt de Oude Veerseweg een goed alternatief maar vergeet dan de bereikbaarheid van “De Hillen” en vergeet dat de Statendamweg voor Oosterhout-West naar Raamsdonkveer veel korter is.
Zeker in deze corona-tijd moet fietsen juist alom gestimuleerd worden.

Wat moet een drukke Statendamweg zonder fietspad? In BN De Stem van de 10e juni j.l. zegt de gemeentewoordvoerder: citaat: vanwege de verkeersveiligheid is het wenselijk om aanpassingen uit te voeren, het gaat onder andere om de veiligheid van het langzaam verkeer. Einde citaat. Daar past dan toch prima een nieuw fietspad in ?!

Categorieën