Fietspad Oude Bossche baan nu 3½ meter breed

Fietspad achter de Guldenberg opgeknapt

obbaan

Het fietspad op de Oude Bosschebaan stond bekend als smal, slecht en fietsonvriendelijk met veel kuilen en versleten wegdek. Maar nu ligt er een nieuw fietspad van drieënhalve meter breed.

Van onze lid Christ uit Helvoirt:
Het heeft jarenlang geduurd en ik weet niet hoelang geleden dat we als Fietsersbond dit slechte fietspad (Oude Bosschebaan) al onder de aandacht brachten. Weet jij het nog John? Het is al jarenlang een zwakke schakel in het fietsrondje Drunense Duinen. Er zijn in de loop der jaren al diverse plannen op losgelaten maar nu is het dan toch zo ver. Vooraf zijn wij bij diverse bijeenkomsten geweest om mee te denken. Gelukkig heeft de gemeente Haaren-Helvoirt uiteindelijk de juiste projectleider op de juiste plek ingezet. Marco Flaman verdient hierin een grote pluim. Als fervent fietser wist hij waar het over ging.

Maar ook de alertheid van een andere ambtenaar heeft er voor gezorgd dat er een flinke subsidie vanuit de provincie is gekomen. En zo ligt er uiteindelijk na, ik schat 45 jaar, een prachtig duurzaam fietspad. Het traject tussen de visvijver en Rustende Jager wordt later meegenomen in het plan van de herinrichting rondom De Rustende Jager.
De Fietsersbond was, samen met ANWB, de aannemer Strukton, de Guldenberg, gemeente Haaren en de provincie aanwezig bij de officiële opening op 26 augustus. Want dit was een feestje waard!

Voor de Fietsersbond had wethouder Vromans nog een verrassing. De Fietsersbond vroeg onlangs naar een cadeautje: een leemachtige fietspad aanleggen op het zandpad Runsvoort, over een lengte van 470 meter vanaf de geasfalteerde Runsvoort tot aan dit nieuwe betonnen fietspad. Die toezegging ontving Christ van Iersel van de Fietsersbond van wethouder Martien Vromans. De aannemer gaat kijken op welke manier dat tot stand kan komen.

Nagekomen bericht 8 oktober 2020: dit stuk gravel-fietspad is aangelegd ! De Fietsersbond heeft een melding gemaakt bij RoutesinBrabant dat knooppunt 76 verplaatst mag worden. Hierdoor wordt het voor de vele fietsers veel veiliger.

Categorieën