eindelijk een comfortabele en veilige verbinding

2e Fietsbrug tussen Den Bosch en Vught geopend

1e fietsbrug Vught

Fotograaf: Jan-Willem Hommes, Vught

Na de eerste fietsbrug die op 6 september werd opengesteld (zie foto), volgde de 2e fietsbrug bij het Van Der Valk motel op 18 december 2021. Hiermee is de verbinding tussen Den Bosch en Vught kwalitatief weer op orde.
De bestaande rotonde was al vanaf de aanleg onveilig voor fietsers, vooral veroorzaakt door de steile hellingen waardoor fietsers met grote snelheid de rotonde naderden. En diezelfde hellingen waren pittig om er weer tegenop te fietsen.
Recent kwam er extra druk op de rotonde: de auto-capaciteit op de rotonde Postweg begon tekort te schieten; de oplossing hiervoor werd een turbo-rotonde. Maar hoe leid je daar fietsers veilig en comfortabel langs ?
Het eerste voorstel was een fietsbrug naast het spoor die voor beide fietsrichtingen was bedoeld. Maar dan moesten fietsers die van Vught naar Den Bosch gaan, twee keer een drukke weg (Bosscheweg / Vughterweg) oversteken.

Succes
De Fietsersbond heeft er hard aan getrokken om een tweede fietsbrug gerealiseerd te krijgen en die ligt er nu ook.
Of deze verbinding nu wel of geen deel uit gaat maken van de nieuwe Snelfietsroute Den Bosch – Eindhoven is niet zo relevant. Elke belangrijke fietsverbinding (en dat is deze!) moet zo goed en veilig mogelijk worden ingericht.

Categorieën