‘Investeren in de fiets levert het meeste rendement op’

Zet de fiets op 1

Zaterdag 12 maart 10.00 – 11.30 fietstoer gemeente Den Bosch

Zorg voor optimale fietsvoorzieningen in je gemeente, is de oproep aan de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De voorzitter van het samenwerkingsverband Tour de Force (waarin de Fietsersbond actief deelneemt), legt uit waarom. “Of het nu gaat om bereikbaarheid, milieu, gezondheid, woonruimte of economie, de fiets is de oplossing. Investeren in de fiets is de beste besteedde euro.”
Het wordt allemaal nog eens toegelicht op een A4tje in deze factsheet.

De Tour de Force organiseert een aantal activiteiten met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Zet de fiets op 1’ vormt de slogan die bij allerlei activiteiten zal worden gebruikt.
Doel is te bevorderen dat in zoveel mogelijk gemeentelijke coalitieakkoorden aandacht wordt geschonken aan de fiets, c.q. aan investeren in vlotte en veilige fietsverbindingen en adequate fietsparkeervoorzieningen.

Een van die activiteiten was in onze provincie een fietstour in Den Bosch op zaterdag 12 maart, tussen 10.00 en 11.30 uur. Wethouder Ufuk Kâhya trad op als gastheer. De route voerde langs een aantal goede en minder goede voorbeelden.
Duidelijk werd dat vooral gemeentes, met nieuw te vormen besturen, nu met allerlei mooie initiatieven aan zet zijn.

Categorieën