Fietsstad-verkiezing 2022: Alphen – Chaam de snelst stijgende gemeente

Een winnaar: gemeente Alphen – Chaam

Prijsuitreiking maandag 4 april 13.00 uur kruising Gilzeweg X Dorpsstraat (plaquette 8 van Chaam)

In 2021 vulden ruim 48.000 fietsers de enquête voor Fietsstad 2022 in. Hun mening heeft er grotendeels voor gezorgd dat de volgende gemeenten in de prijzen zijn gevallen: Zoetermeer (als beste grote gemeente), Gooise Meren (middelgrote gemeente), Schiermonnikoog (kleine gemeente) en de snelste stijger ten opzichte van 2020 is de Brabantse gemeente Alphen-Chaam.
Alphen-Chaam is ten opzichte van de Fietsstadverkiezing in 2020 het meeste gestegen en verdient daarmee de prijs voor snelste stijger. Ze ontvangen deze prijs omdat fietsers het onder andere prettig vinden dat er weinig conflicten zijn tussen fietsers en automobilisten.

De volledige resultaten per gemeente zijn op 2 juni 2022 te vinden op www.fietsstad.nl.

Lokaal feest
Om de fietsers te bedanken die hun mening hebben gegeven, organiseert de Fietsersbond een lokale uitreiking. Op maandag 4 april 2022 wordt de prijs overgedragen door de gemeente Scherpenzeel die in 2020 de eerste snelste stijger van Nederland werd. Op de kruising van de Gilzeweg met de Dorpstraat reikt de Fietsersbond om 13.00 uur deze prijs uit voor snelst stijgende gemeente in 2022. Fietsers in deze gemeenten die de enquête hebben ingevuld, ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging.

Wie wordt de beste fietsgemeente van het jaar?
Op 2 juni 2022 wordt er op het Nationaal Fietscongres duidelijk in welke van deze gemeenten ook daadwerkelijk het fijnste wordt gefietst. Zij mogen zich Fietsstad 2022 noemen en volgen daarmee gemeente Veenendaal op.

Categorieën