Campagne-start dinsdag 17 mei 2022

Campagne ‘Ieder kind veilig op de fiets naar school’

Helpt u mee ?
Op dinsdag 17 mei 2022 is de campagne ‘Ieder kind veilig op de fiets naar school’ gestart.
Verkeerschaos en (bijna) ongelukken rondom basisscholen: kinderen en ouders voelen zich steeds minder veilig op de fiets naar school. Dat moet veranderen en daar doet de Fietsersbond wat aan. We roepen mensen op in actie te komen en de petitie te tekenen voor een veiliger schoolomgeving. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op de overheid om de veiligheid rondom scholen te vergroten. In de petitie pleit de Fietsersbond voor meer geld voor verkeersveiligheid, zodat:
• 30 km/u in de bebouwde kom de regel wordt
• Er meer Schoolstraten komen
• De omgeving van scholen vaker autovrij ingericht wordt
• Fietsroutes naar school veiliger worden gemaakt
We kunnen jouw hulp bij deze campagne goed gebruiken!
Je kunt op drie manieren helpen:
• Vul je gegevens in en onderteken deze petitie.
• Help ons deze boodschap verder te delen.

De Schoolstraat
Een Schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een bepaalde periode wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat is wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers, en uiteraard ook voor hulpdiensten. Wie toch met de auto komt, kan iets verder parkeren en te voet tot aan de schoolpoort gaan. Uitrijden van de Schoolstraat (bv. door bewoners) is toegelaten tenzij anders bepaald. De omgeving rond de ingang van de school wordt hierdoor rustiger en aangenamer. De plaats die auto’s innamen, komt vrij voor voetgangers en fietsers. In België wordt de Schoolstraat al op grote schaal toegepast bij circa 165 scholen in meer dan 50 gemeenten.
Alles over de toepassing van de Schoolstraat in deze factsheet van de Tour-de-Force.

Categorieën