donderdag 9 november 2023 vanaf 19:30u in Café ’t Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven.

Thema-avond “30 km/u, tenzij” in Eindhoven

Fietsersbond Eindhoven nodigt u graag uit voor een thema-avond met als onderwerp “30 km/u, tenzij”

Enige tijd geleden is in Eindhoven een motie aangenomen waarin staat dat 30 km/u de norm gaat worden, en 50 km/u alleen bij uitzonderingen zal gelden. Een lagere maximumsnelheid zal het aantal verkeersslachtoffers drastisch kunnen reduceren. In grote delen van de stad was 30 km/u al de toegestane snelheid, maar lang niet overal zijn de wegen zo ingericht dat weggebruikers zich aan die snelheid houden. En ook de controle op het naleven van de snelheid is nog onvoldoende. Er is dus nog volop werk aan de winkel.

Hoe te realiseren ?
De vraag is nu hoe we 30 km/u gezamenlijk het beste kunnen realiseren. Dat willen we op deze avond met jullie bespreken, wij zijn daarbij vooral op zoek naar jullie inzichten en argumenten.
Vanuit de landelijke Fietsersbond is Ross Goorden (Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit) aanwezig om ons informeren hoe dit onderwerp elders wordt opgepakt. Saskia Menger (Projectleider verkeersveiligheid gemeente Eindhoven) vertelt ons over de stand van zaken in de gemeente Eindhoven. Daarna is er ruimte voor discussie.

affiche

De zaal is open vanaf 19.00u, er staat dan weer een kopje koffie of thee voor je klaar. De avond eindigt rond 22.00u. De toegang is gratis. Om een beeld te hebben van het aantal te verwachten bezoekers vragen wij u vriendelijk om u van tevoren aan te melden via een mail naar [email protected].

Zie ook de website gemeente Eindhoven

Categorieën