Fietsen stallen

23 oktober 2012: Uitbreiding stationsstallingen Noord-Brabant, station Vught opgeleverd
Subsidie van Fiets-in-de-Versnelling

Dankzij druk van de landelijke Fietsersbond (incl. normering) op het ProRail programma Ruimte-voor-de-Fiets (deel 1, t/m december 2012) kwam de uitbreiding van diverse Brabantse stallingen op de agenda van ProRail en uiteindelijk zagen diverse gemeentes (ook de gemeente Vught) het belang in van een goede oplossing.
De provincie Noord-Brabant subsidiëerde: in januari 2102 is stalling Vierlingsbeek opgeleverd, in juni 2012 de stalling in Zevenbergen, en in oktober Vught. Daar zijn nu 336 rekken aan de Van Miertstraat en 240 aan de Stationsstraat en in totaal 96 fietskluizen geplaatst.
De stations Rosmalen, Heeze, Oisterwijk en Tilburg Reeshof volgen nog dit jaar. Boxtel, Bergen op Zoom en Oss duren wat langer.

Ruimte-voor-de-Fiets deel II
Er komt een vervolg op het programma, dit wordt RvdF II. In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) komen de volgende Brabantse stations (waaronder ook in het SRE-gebied) in aanmerking voor subsidie: Breda-Prinsenbeek, Cuijk, Etten-Leur, Gilze-Rijen, s-Hertogenbosch (westzijde), ’s-Hertogenbosch-Oost, Lage Zwaluwe, Oss-West, Oudenbosch, Ravenstein, Tilburg Universiteit, en de “SRE-stations” Deurne, Eindhoven Beukenlaan, Geldrop, Helmond Brandevoort, – Brouwhuis, – ’t Hout, en Maarheeze. ProRail heeft 50% finaciering beschikbaar. FidV heeft € 1,65 mln beschikbaar. De wijze van co-finaciering wordt nog vastgesteld. Na dit besluit kan ProRail i.o.m. met de gemeenten tot realisatie overgaan.