een kort overzicht

Recreatieve fietsroutes in Brabant

Recreatief fietsen !

De 335 km. lange Van Gogh route door Brabant: klik op de Van Gogh fietsroute. Deze Loopt via het bestaande fietsknooppunten-netwerk via oa. Den Bosch, Nuenen, Tilburg, Etten en Zundert. Ideaal voor een fietsvakantie-week !
Zie ook een reactie onderaan deze pagina.

En in Brabant kunt je prachtig langs de Maas en afgedamde Maas fietsen. De fietsroute langs de gehele Maas vormt de internationale Maasfietsroute, de EuroVélo 19; deze is vanaf 2020 als icoonroute geheel bewegwijzerd. LF12 zul je niet meer aantreffen. Zie ook
Velo-route 19.

Er is een Brabantse fiets-community-website waar de Fietsersbond partner is: Sjees.nl. Dit is ook de website waarin je alles over fietsen in Brabant vindt.

Voor overige fietsroutes in Noord-Brabant en het knooppunten-netwerk: klik op visitbrabant.nl/

Fietsrondje Eindhoven, klik op rondje Eindhoven

Er bestaat ook een Fietsrondje Helmond, zie www.rondjehelmond.nl/fietsrondje.php

Brabantse fietsroutes via het blad Fietsactief: klik op www.fietsactief.nl

De Fietsersbond afdeling Langstraat heeft twee nieuwe recreatieve fietspaden in beheer.

Het Iris’ vlinderpad is op 24 juni 2016 geopend.
Dit pad loopt over Landgoed Kraaiveld van de Nieuwe Banne in Sleeuwijk naar Oudbroek op de Oudendijk. Het fietspad is een gezamenlijk project van de gemeenten Werkendam en Woudrichem met medewerking van Landgoed Kraaiveld. Fietsers hoeven nu niet meer over de Roef te fietsen, maar hebben een veilig alternatief dat bovendien dwars door het mooie landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt. Het pad is vernoemd daar de 8 jarige Iris Vink die in januari 2011 bij een ongeluk aan de Roef in Sleeuwijk om het leven kwam.

Het Kronkelpad is op 19 juli 2016 geopend.
Het kronkelpad is een fiets- en wandelpad dat een verbinding vormt tussen de Wielstraat in ’s Gravenmoer en de ’s Gravenmoerseweg in Waspik. Hiermee is het noordelijk deel van het rondje ’s Gravenmoer verder voltooid doordat deze aansluit op het fietspad naar en langs de Donge. Hierdoor hoeven fietsers geen gebruik meer te maken van de gevaarlijke Wielstraat en de Lageweg om het fietspad langs de Donge te bereiken. Met de realisatie van dit pad is een lang gekoesterde wens van Platform Waspik tot stand gekomen.

Categorieën

Eén reactie op “Recreatieve fietsroutes in Brabant

  1. Kunt vermelden in de Van Gogh route dat er een mogelijk alternatief is om via Zevenbergen over de Molendijk de camping Markdal aan te doen en daar op het terras van de camping haven thee of koffie te nemen.
    Tevens is een oplaad mogelijkheid voor de elektrische fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *