Ontdek 160 km Brabantse en Gelderse Maasoever vol activiteiten

Pontjesdagen 10-12 mei 2024

Fietsersbond maakt deel uit van de Veerponten-coalitie om ze alle in de vaart te houden

Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Dat doe je tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei 2024! Combineer je fietstocht ook met allerlei leuke activiteiten. Over maar liefst 160 km Maasoever tussen het Land van Cuijk en de Biesbosch is er van alles te beleven.
Kies uit speciaal geselecteerde fietsroutes (te combineren met wandelingen).

voordeelpas

Speciaal voor deze dagen is de Pontjesdagen Voordeelpas voor 2 personen verkrijgbaar voor € 7,50: onbeperkt overzetten met de pont, incl. fietskaart. Ook profiteer je van leuke (kortings)acties bij verschillende ondernemers.

Bestellen (en meer informatie) via de website van de pontjesdagen.


18 april 2024: Gemeente Oss neemt voortouw voor instandhouding Maasveren
Veerpontencoalitie blij met constructieve houding gemeentes Oss, West Maas en Waal en Maasdriel

Het college van de gemeente Oss wil de komende acht jaar jaarlijks 37.500 euro uittrekken voor de veren over de Maas. Hiermee komen de vijf Maasveren voorlopig in rustig vaarwater. Voorwaarde is wel dat ook de Gelderse overzijde zijn verantwoordelijkheid neemt en de andere helft van het verwachte exploitatietekort financiert. De verwachting is dat ook gemeenten Maasdriel en West Maas en Waal gaan bijdragen. De Veerpontencoalitie – een landelijk samenwerkingsverband van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, Rover, TeVoet, Ver. Vrienden van de Veerponten en Wandelnet, in Noord-Brabant samenwerkend met de Stichting Maasmeanders en ZLTO – is dan ook verheugd dat de gemeente Oss – samen met de intentie van de gemeenten West Maas en Waal en Maasdriel – het voortouw neemt voor de instandhouding.

Categorieën