primeur nieuwe bewegwijzering

Snelfietsroute Waalwijk – Tilburg F261

22 november: bestuursovereenkomst getekend

F261-bewegw

De F261, de snelfietsroute langs de Midden-Brabantweg van Waalwijk naar Tilburg krijgt nu echt vorm. De F261 krijgt een betere herkenbaarheid en informatievoorziening: de bewegwijzering is speciaal voor het snelfietsroutenetwerk in Noord-Brabant ontwikkeld en wordt als eerste hier toegepast.

Wat tot nu toe ontbrak was een eigen en herkenbaar design voor snelfietsroutes. Er is nu een plan voor de herkenbaarheid gepresenteerd: een design met herkenbare markering en informatie op het asfalt en uiteraard bewegwijzering. Het ontwerpbureau Mijksenaar ontwikkelde twee concepten voor nieuwe route-aanduiding. De F261 is de eerste snelfietsroute die wordt uitgerust met dit nieuwe design voor de bewegwijzering. De komende tijd wordt getest welke van de 2 designs het beste wordt beoordeeld. Dan krijgen uiteindelijk alle snelfietsroutes dit design.

Op 22 november 2017 ondertekenden de betrokken bestuurders van de provincie en de gemeenten officieel de bestuursovereenkomst zodat de aanleg in 2018 kan starten. En de F261 krijgt dus een betere herkenbaarheid.

De bestuursovereenkomst werd ondertekend door gedeputeerde Christophe van der Maat en de wethouders Gerard Bruijniks Loon op Zand), Mario Jacobs (Tilburg) en Jan van Groos (Waalwijk). Daarin staan afspraken over het tracé, de realisatie en de kostenverdeling. De F261 moet uiterlijk in 2020 gereed zijn.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *